Dziś:
Kiedy:Lipiec 2025
Gdzie:
Tylko online:
 
PonWtoŚroCzwPiąSobNie
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Dziś

Kulinarny Festiwal Kwiatów Jadalnych

wydarzenia plenerowe

Od: Sobota, 12 lipca 2025, g.10:39 do: Niedziela, 13 lipca 2025, g.17:00
Ogrody Hortulus Spectabilis - Dobrzyca 76, koło Koszalina, Dobrzyca, zachodniopomorskie, Polska
Cena biletu: ---
Opublikuj:
Kulinarny Festiwal Kwiatów Jadalnych to wyjątkowe, cykliczne wydarzenie, które odbywa się w połowie lipca. W czasie wydarzenia odbywają się: pokazy kulinarne połączone z degustacją kwiatowych potraw, warsztaty kwiatowej kosmetyki, wykłady, prelekcje, pokazy florystyczne, udzielane są porady ogrodnicze i żywieniowe. Częścią imprezy jest kiermasz z produktami tradycyjnymi i regionalnymi oraz produktami związanymi z kwiatami jadalnymi.

W programie przewidziano pokazy kulinarne, degustacje, prelekcje i warsztaty prowadzone przez uznanych ekspertów. Wystąpią m.in. mistrz świata w carvingu Grzegorz Gniech oraz dr Małgorzata Kalemba-Drożdż, autorka książek o kwiatach jadalnych. Florystyczne prezentacje poprowadzi prof. UPP dr hab. Agnieszka Krzymińska-Bródka, a Katarzyna Majewska zaprezentuje praktyczne zastosowania roślin w kuchni kosmetycznej.

Nowością tegorocznej edycji będzie próba ustanowienia Rekordu Polski na największą porcję zupy z kwiatów liliowca. Na gości czekają również stoiska z naturalnymi produktami, warsztaty dla dzieci i dorosłych oraz wiele atrakcji rodzinnych. Tradycyjnie zadebiutuje nowy ogród – Monte Fiori, inspirowany włoską stylistyką i poświęcony wyłącznie kwiatom jadalnym.



Kulinarny Festiwal Kwiatów Jadalnych

wydarzenia plenerowe

Od: Sobota, 12 lipca 2025, g.10:39 do: Niedziela, 13 lipca 2025, g.17:00
Ogrody Hortulus Spectabilis - Dobrzyca 76, koło Koszalina, Dobrzyca, zachodniopomorskie, Polska
Cena biletu: ---
Opublikuj:
Kulinarny Festiwal Kwiatów Jadalnych to wyjątkowe, cykliczne wydarzenie, które odbywa się w połowie lipca. W czasie wydarzenia odbywają się: pokazy kulinarne połączone z degustacją kwiatowych potraw, warsztaty kwiatowej kosmetyki, wykłady, prelekcje, pokazy florystyczne, udzielane są porady ogrodnicze i żywieniowe. Częścią imprezy jest kiermasz z produktami tradycyjnymi i regionalnymi oraz produktami związanymi z kwiatami jadalnymi.

W programie przewidziano pokazy kulinarne, degustacje, prelekcje i warsztaty prowadzone przez uznanych ekspertów. Wystąpią m.in. mistrz świata w carvingu Grzegorz Gniech oraz dr Małgorzata Kalemba-Drożdż, autorka książek o kwiatach jadalnych. Florystyczne prezentacje poprowadzi prof. UPP dr hab. Agnieszka Krzymińska-Bródka, a Katarzyna Majewska zaprezentuje praktyczne zastosowania roślin w kuchni kosmetycznej.

Nowością tegorocznej edycji będzie próba ustanowienia Rekordu Polski na największą porcję zupy z kwiatów liliowca. Na gości czekają również stoiska z naturalnymi produktami, warsztaty dla dzieci i dorosłych oraz wiele atrakcji rodzinnych. Tradycyjnie zadebiutuje nowy ogród – Monte Fiori, inspirowany włoską stylistyką i poświęcony wyłącznie kwiatom jadalnym.



Na stronie: 271