Pon | Wto | Śro | Czw | Pią | Sob | Nie |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
|
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 | 31 |
Kulinarny Festiwal Kwiatów Jadalnych
wydarzenia plenerowe
Kulinarny Festiwal Kwiatów Jadalnych to wyjątkowe, cykliczne wydarzenie, które odbywa się w połowie lipca. W czasie wydarzenia odbywają się: pokazy kulinarne połączone z degustacją kwiatowych potraw, warsztaty kwiatowej kosmetyki, wykłady, prelekcje, pokazy florystyczne, udzielane są porady ogrodnicze i żywieniowe. Częścią imprezy jest kiermasz z produktami tradycyjnymi i regionalnymi oraz produktami związanymi z kwiatami jadalnymi.
W programie przewidziano pokazy kulinarne, degustacje, prelekcje i warsztaty prowadzone przez uznanych ekspertów. Wystąpią m.in. mistrz świata w carvingu Grzegorz Gniech oraz dr Małgorzata Kalemba-Drożdż, autorka książek o kwiatach jadalnych. Florystyczne prezentacje poprowadzi prof. UPP dr hab. Agnieszka Krzymińska-Bródka, a Katarzyna Majewska zaprezentuje praktyczne zastosowania roślin w kuchni kosmetycznej.
Nowością tegorocznej edycji będzie próba ustanowienia Rekordu Polski na największą porcję zupy z kwiatów liliowca. Na gości czekają również stoiska z naturalnymi produktami, warsztaty dla dzieci i dorosłych oraz wiele atrakcji rodzinnych. Tradycyjnie zadebiutuje nowy ogród – Monte Fiori, inspirowany włoską stylistyką i poświęcony wyłącznie kwiatom jadalnym.


W programie przewidziano pokazy kulinarne, degustacje, prelekcje i warsztaty prowadzone przez uznanych ekspertów. Wystąpią m.in. mistrz świata w carvingu Grzegorz Gniech oraz dr Małgorzata Kalemba-Drożdż, autorka książek o kwiatach jadalnych. Florystyczne prezentacje poprowadzi prof. UPP dr hab. Agnieszka Krzymińska-Bródka, a Katarzyna Majewska zaprezentuje praktyczne zastosowania roślin w kuchni kosmetycznej.
Nowością tegorocznej edycji będzie próba ustanowienia Rekordu Polski na największą porcję zupy z kwiatów liliowca. Na gości czekają również stoiska z naturalnymi produktami, warsztaty dla dzieci i dorosłych oraz wiele atrakcji rodzinnych. Tradycyjnie zadebiutuje nowy ogród – Monte Fiori, inspirowany włoską stylistyką i poświęcony wyłącznie kwiatom jadalnym.


Kulinarny Festiwal Kwiatów Jadalnych
wydarzenia plenerowe
Kulinarny Festiwal Kwiatów Jadalnych to wyjątkowe, cykliczne wydarzenie, które odbywa się w połowie lipca. W czasie wydarzenia odbywają się: pokazy kulinarne połączone z degustacją kwiatowych potraw, warsztaty kwiatowej kosmetyki, wykłady, prelekcje, pokazy florystyczne, udzielane są porady ogrodnicze i żywieniowe. Częścią imprezy jest kiermasz z produktami tradycyjnymi i regionalnymi oraz produktami związanymi z kwiatami jadalnymi.
W programie przewidziano pokazy kulinarne, degustacje, prelekcje i warsztaty prowadzone przez uznanych ekspertów. Wystąpią m.in. mistrz świata w carvingu Grzegorz Gniech oraz dr Małgorzata Kalemba-Drożdż, autorka książek o kwiatach jadalnych. Florystyczne prezentacje poprowadzi prof. UPP dr hab. Agnieszka Krzymińska-Bródka, a Katarzyna Majewska zaprezentuje praktyczne zastosowania roślin w kuchni kosmetycznej.
Nowością tegorocznej edycji będzie próba ustanowienia Rekordu Polski na największą porcję zupy z kwiatów liliowca. Na gości czekają również stoiska z naturalnymi produktami, warsztaty dla dzieci i dorosłych oraz wiele atrakcji rodzinnych. Tradycyjnie zadebiutuje nowy ogród – Monte Fiori, inspirowany włoską stylistyką i poświęcony wyłącznie kwiatom jadalnym.


W programie przewidziano pokazy kulinarne, degustacje, prelekcje i warsztaty prowadzone przez uznanych ekspertów. Wystąpią m.in. mistrz świata w carvingu Grzegorz Gniech oraz dr Małgorzata Kalemba-Drożdż, autorka książek o kwiatach jadalnych. Florystyczne prezentacje poprowadzi prof. UPP dr hab. Agnieszka Krzymińska-Bródka, a Katarzyna Majewska zaprezentuje praktyczne zastosowania roślin w kuchni kosmetycznej.
Nowością tegorocznej edycji będzie próba ustanowienia Rekordu Polski na największą porcję zupy z kwiatów liliowca. Na gości czekają również stoiska z naturalnymi produktami, warsztaty dla dzieci i dorosłych oraz wiele atrakcji rodzinnych. Tradycyjnie zadebiutuje nowy ogród – Monte Fiori, inspirowany włoską stylistyką i poświęcony wyłącznie kwiatom jadalnym.

