Dziś:
Kiedy:Lipiec 2024
Gdzie:
Tylko online:
 
PonWtoŚroCzwPiąSobNie
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
1314
15161718192021
22232425262728
293031    
Dziś

Koncert TRAUMA, TORTURE OF HYPOCRISY, MROK

kultura, koncerty i imprezy

Piątek, 13 września 2024, g.20:00
SCENA ZGRZYT - F. Nowowiejskiego 15, Olsztyn, warmińsko-mazurskie, Polska
Cena biletu: od 60,-zł Kup bilet
Opublikuj:
TRAUMA to jedna z najbardziej doświadczonych polskich formacji death metalowych. Zaczęła funkcjonować pod koniec lat 80-tych jako THANATOS. Z tego okresu pochodzą dwie taśmy demo, dzięki którym ten elbląski zespół zaczął być coraz częściej wymieniany w gronie liderów rodzimej sceny podziemnej. Wiosną 1992 roku zapadła decyzja o zmianie nazwy na TRAUMA, a w maju w olsztyńskim studio polskiego radia zarejestrowany zostaje materiał 'INVISIBLE REALITY'. Trafia on na rynek w czerwcu 1993 roku za sprawą LOUD OUT rec./ MORBID NOIZZ prod. wywołując bardzo pozytywne reakcje, zarówno w podziemnych i oficjalnych magazynach, jak i wśród fanów. ,

Zapraszamy na olsztyński koncert Traumy i naszych gości z zespoow Torture Of Hypocrisy oraz Mrok.


TRAUMA
To jedna z najbardziej doświadczonych polskich formacji death metalowych. Rozpoczęła swoją działalność w maju 1988 roku jako Thanatos. Z tego okresu pochodzą dwie taśmy demo, dzięki którym ten elbląski zespół zaczął być coraz częściej wymieniany w gronie liderów rodzimej sceny podziemnej. Wiosną 1992 roku zapadła decyzja o zmianie nazwy na Trauma i pod tym szyldem zespół nieprzerwanie funkcjonuje aż do dziś. Na przestrzeni ponad trzech dekad działalności Trauma wydała osiem studyjnych, płyt, jeden album koncertowy, dwa mini albumy, jeden split, oraz płytę o charakterze retrospektywnym, na którym znalazły się dwa wydawnictwa zespołu pochodzące z różnych okresów działalności. Na przestrzeni ponad 30 lat istnienia zespołu, Trauma zagrała mnóstwo koncertów u boku gwiazd metalu z całego świata. Koncertowała z powodzeniem na prestiżowych trasach koncertowych jak i festiwalach zarówno w kraju, jak i poza jego granicami. Występowała w wielkich halach koncertowych, jak i w małych klubach zbierając całymi latami doświadczenie i obycie scenicznie.
Trauma to grupa pasjonatów oddanych bez reszty muzyce i scenie ekstremalnej, którzy mimo tak wielu lat grania wciąż bawią się tym co robią i widać to bezapelacyjnie na ich koncertach.

Dyskografia:
' Invisible Reality' mc oficjalna taśma 1993 ( Loud Out rec./ Morbid Noizz prod.)
' Comedy is Over' cd/ mc 1996 ( Vox Mortis rec.)
' Daimonion' split cd/ mc 1998 ( Pagan rec.)
'Comedy is Over' cd 2000 ( Pagan rec.)
' Suffocated in Slumber' cd/ mc 2000 ( Pagan rec./ System Shock rec.)
' Crash Test: Live' cd/ mc - album koncertowy 2001( Pagan rec.)
' Imperfect Like a God' cd 2003 ( Empire rec. / Adipocere rec.)
' Determination' cd 2005 ( Empire rec./ Unique Leader rec.)
' Hamartia' mcd 2006 ( Empire rec.)
' Neurotic Mass' cd 2007 ( Empire rec.)
' Archetype of Chaos' cd/ lp 2010 ( Witching Hour prod.)
' Karma Obscura' cd/ 2013 ( Witching Hour prodd.)
' Craving for…' split 7″ ep/ cd 2015 ( Deformeathing prod./ Bestial Invassion rec.)
' Invisible Reality + Promo 1991″ reedycja 2016 - cd/ mc / box ( Deformeathing rec.)
' Comedy is Over' reedycja 2017 cd / box/ winyl ( Deformeathing prod.)
' Ominous Black' full album 2020 cd / box/ winyl/ mc ( Selfmadegod rec)
' Acrimony' mini album 2021 cd / box/ winyl/ mc ( Selfmadegod rec)
' Suffocated in Slumber' reedycja cd/ box/ winyl 2021 ( Pagan rec.)
' Crash Test: Live' reedycja cd/ box - album koncertowy 2022 ( Selfmadegod rec)
' Neurotic Mass' reedycja  cd / box/ winyl 2023 ( Selfmadegod rec)

https://www.facebook.com/mister.trauma
https://traumadeath.bandcamp.com/
www.facebook.com/traumaofficialpage
www.youtube.com/user/traumadeath
www.twitter.com/trauma_band
www.reverbnation.com/traumaprofile

Koncert TRAUMA, TORTURE OF HYPOCRISY, MROK

kultura, koncerty i imprezy

Piątek, 13 września 2024, g.20:00
SCENA ZGRZYT - F. Nowowiejskiego 15, Olsztyn, warmińsko-mazurskie, Polska
Cena biletu: od 60,-zł Kup bilet
Opublikuj:
TRAUMA to jedna z najbardziej doświadczonych polskich formacji death metalowych. Zaczęła funkcjonować pod koniec lat 80-tych jako THANATOS. Z tego okresu pochodzą dwie taśmy demo, dzięki którym ten elbląski zespół zaczął być coraz częściej wymieniany w gronie liderów rodzimej sceny podziemnej. Wiosną 1992 roku zapadła decyzja o zmianie nazwy na TRAUMA, a w maju w olsztyńskim studio polskiego radia zarejestrowany zostaje materiał 'INVISIBLE REALITY'. Trafia on na rynek w czerwcu 1993 roku za sprawą LOUD OUT rec./ MORBID NOIZZ prod. wywołując bardzo pozytywne reakcje, zarówno w podziemnych i oficjalnych magazynach, jak i wśród fanów. ,

Zapraszamy na olsztyński koncert Traumy i naszych gości z zespoow Torture Of Hypocrisy oraz Mrok.


TRAUMA
To jedna z najbardziej doświadczonych polskich formacji death metalowych. Rozpoczęła swoją działalność w maju 1988 roku jako Thanatos. Z tego okresu pochodzą dwie taśmy demo, dzięki którym ten elbląski zespół zaczął być coraz częściej wymieniany w gronie liderów rodzimej sceny podziemnej. Wiosną 1992 roku zapadła decyzja o zmianie nazwy na Trauma i pod tym szyldem zespół nieprzerwanie funkcjonuje aż do dziś. Na przestrzeni ponad trzech dekad działalności Trauma wydała osiem studyjnych, płyt, jeden album koncertowy, dwa mini albumy, jeden split, oraz płytę o charakterze retrospektywnym, na którym znalazły się dwa wydawnictwa zespołu pochodzące z różnych okresów działalności. Na przestrzeni ponad 30 lat istnienia zespołu, Trauma zagrała mnóstwo koncertów u boku gwiazd metalu z całego świata. Koncertowała z powodzeniem na prestiżowych trasach koncertowych jak i festiwalach zarówno w kraju, jak i poza jego granicami. Występowała w wielkich halach koncertowych, jak i w małych klubach zbierając całymi latami doświadczenie i obycie scenicznie.
Trauma to grupa pasjonatów oddanych bez reszty muzyce i scenie ekstremalnej, którzy mimo tak wielu lat grania wciąż bawią się tym co robią i widać to bezapelacyjnie na ich koncertach.

Dyskografia:
' Invisible Reality' mc oficjalna taśma 1993 ( Loud Out rec./ Morbid Noizz prod.)
' Comedy is Over' cd/ mc 1996 ( Vox Mortis rec.)
' Daimonion' split cd/ mc 1998 ( Pagan rec.)
'Comedy is Over' cd 2000 ( Pagan rec.)
' Suffocated in Slumber' cd/ mc 2000 ( Pagan rec./ System Shock rec.)
' Crash Test: Live' cd/ mc - album koncertowy 2001( Pagan rec.)
' Imperfect Like a God' cd 2003 ( Empire rec. / Adipocere rec.)
' Determination' cd 2005 ( Empire rec./ Unique Leader rec.)
' Hamartia' mcd 2006 ( Empire rec.)
' Neurotic Mass' cd 2007 ( Empire rec.)
' Archetype of Chaos' cd/ lp 2010 ( Witching Hour prod.)
' Karma Obscura' cd/ 2013 ( Witching Hour prodd.)
' Craving for…' split 7″ ep/ cd 2015 ( Deformeathing prod./ Bestial Invassion rec.)
' Invisible Reality + Promo 1991″ reedycja 2016 - cd/ mc / box ( Deformeathing rec.)
' Comedy is Over' reedycja 2017 cd / box/ winyl ( Deformeathing prod.)
' Ominous Black' full album 2020 cd / box/ winyl/ mc ( Selfmadegod rec)
' Acrimony' mini album 2021 cd / box/ winyl/ mc ( Selfmadegod rec)
' Suffocated in Slumber' reedycja cd/ box/ winyl 2021 ( Pagan rec.)
' Crash Test: Live' reedycja cd/ box - album koncertowy 2022 ( Selfmadegod rec)
' Neurotic Mass' reedycja  cd / box/ winyl 2023 ( Selfmadegod rec)

https://www.facebook.com/mister.trauma
https://traumadeath.bandcamp.com/
www.facebook.com/traumaofficialpage
www.youtube.com/user/traumadeath
www.twitter.com/trauma_band
www.reverbnation.com/traumaprofile

Na stronie: 144