Dziś:
Kiedy:Luty 2023
Gdzie:
Tylko online:
 
PonWtoŚroCzwPiąSobNie
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Dziś

Koncert Cochise w Komin Music Cafe!

kultura, koncerty i imprezy

Sobota, 11 lutego 2023, g.19:00
Jazz Club KOMin - ul. Będzińska 65, Sosnowiec, śląskie, Polska
Cena biletu: od 40,-zł Kup bilet
Opublikuj:
Zespół Cochise powstał w 2004 r w Białymstoku. W jego skład wchodzą: Paweł Małaszyński - wokal, Wojtek Napora - gitara, Radek Jasiński - bas, Czarek Mielko - perkusja. Muzyka jaką gra Cochise to połączenie rocka, metalu i grunge'u. Dorobek zepołu, poza debiutanckim demo '9', obejmują: płyta 'Still Alive' |(2010 r.), cover 'Danzig'a 'Lick the blood off my hands', który ukazał się na kompilacji 'Tribute to Danzig - Dark side of the blues' (2010 r.) oraz płyta 'Back to Beginning' (2012 r. Mystic Production). 10 lutego 2014 r premierę miała trzecia płyta '118', której wydawcą jest Metal Mind. 2 października ukaże się czwarty album Cochise 'The Sun Also Rises For Unicorns'. Alegorya to zespół, którego znakiem rozpoznawczym stały się pełne energii występy i mocne riffy. Istnieją od stycznia 2007 roku i na swoim koncie mają kilkaset występów zarówno na scenach klubowych, jak i na otwartym powietrzu. Do tej pory dzielili scenę m.in. z takimi zespołami, jak Jelonek, Akurat, Cochise, Radio Bagdad, Tymon & The Transistors, Alicetea, Striking Justice (Holandia) czy The Bill. Zespół brał też udział w tak ważnych inicjatywach, jak zamknięcie dworca Łódź-Fabryczna czy WOŚP. Muzyka grana przez Alegoryę oscyluje między różnymi brzmieniami szeroko pojętej muzyki rockowej. Grupa stara się łączyć gatunki, by wypracować własne, niepowtarzalne brzmienie. ,

Zespół Cochise powstał w 2004 roku w Białymstoku. Muzykę, którą gra, można określić jako oryginalne połączenie rocka, grunge'u i metalu. Cochise ma na swoim koncie 7 płyt, wydanych przez wytwórnie Metal Mind i Mystic Production oraz ponad czterysta klubowych koncertów zagranych w Polsce, Belgii, Anglii, Niemczech i Czechach. Cochise wystąpił również na licznych koncertach plenerowych, zlotach motocyklowych i przede wszystkim festiwalach takich jak Przystanek Woodstock (duża scena), Seven Festival, Cieszanów Rock Festiwal, Świebodzice Rock Festival, Festiwal Rockowisko Hajnówka, Wake Up & Live Sulęcin, Igrzyska Rockowe Opole, Rock Blue Festiwal, Summer Fall Festiwal, Przystanek Żory, Książ Rock Zone Festiwal, Strzyżów in Rock, Ostrava v Plamenech czy Impact Festival (przed Black Sabbath). W 2019 roku Cochise zagrał w Krakowie jako support amerykańskiej grupy Godsmack, a w czerwcu 2022 roku supportował brytyjską formację BUSH. Dziennikarze miesięcznika "Teraz Rock" umieścili album "Swans and Lions" w dziesiątce najlepszych płyt rockowych 2018 w Polsce, obok takich zespołów, jak Riverside czy Behemoth. Obecnie zespół promuje swój najnowszy album "The World Upisde Down" i przygotowuje się do wydania kolejnego jesienią 2023.

Skład:
Paweł Małaszyński (vocal)
Wojtek Napora (gitara)
Radek Jasiński (bas)
Grzesiek Hiero (perkusja)


Dyskografia:
2021: "The World Upside Down", (Metal Mind Productions)
2019: "Exit: A Good Day to Die", ( Metal Mind Productions )
2018: " Swans and Lions", ( Metal Mind Productions )
2015:" The Sun Also Rises for Unicorns", ( Metal Mind Productions )
2014: " 118", ( Metal Mind Productions )
2012: "Back to Beginning", (Mystic Production)
2010: " Still Alive", (Pink Crow/CochiseRock)
2005: "9" (demo)

Koncert Cochise w Komin Music Cafe!

kultura, koncerty i imprezy

Sobota, 11 lutego 2023, g.19:00
Jazz Club KOMin - ul. Będzińska 65, Sosnowiec, śląskie, Polska
Cena biletu: od 40,-zł Kup bilet
Opublikuj:
Zespół Cochise powstał w 2004 r w Białymstoku. W jego skład wchodzą: Paweł Małaszyński - wokal, Wojtek Napora - gitara, Radek Jasiński - bas, Czarek Mielko - perkusja. Muzyka jaką gra Cochise to połączenie rocka, metalu i grunge'u. Dorobek zepołu, poza debiutanckim demo '9', obejmują: płyta 'Still Alive' |(2010 r.), cover 'Danzig'a 'Lick the blood off my hands', który ukazał się na kompilacji 'Tribute to Danzig - Dark side of the blues' (2010 r.) oraz płyta 'Back to Beginning' (2012 r. Mystic Production). 10 lutego 2014 r premierę miała trzecia płyta '118', której wydawcą jest Metal Mind. 2 października ukaże się czwarty album Cochise 'The Sun Also Rises For Unicorns'. Alegorya to zespół, którego znakiem rozpoznawczym stały się pełne energii występy i mocne riffy. Istnieją od stycznia 2007 roku i na swoim koncie mają kilkaset występów zarówno na scenach klubowych, jak i na otwartym powietrzu. Do tej pory dzielili scenę m.in. z takimi zespołami, jak Jelonek, Akurat, Cochise, Radio Bagdad, Tymon & The Transistors, Alicetea, Striking Justice (Holandia) czy The Bill. Zespół brał też udział w tak ważnych inicjatywach, jak zamknięcie dworca Łódź-Fabryczna czy WOŚP. Muzyka grana przez Alegoryę oscyluje między różnymi brzmieniami szeroko pojętej muzyki rockowej. Grupa stara się łączyć gatunki, by wypracować własne, niepowtarzalne brzmienie. ,

Zespół Cochise powstał w 2004 roku w Białymstoku. Muzykę, którą gra, można określić jako oryginalne połączenie rocka, grunge'u i metalu. Cochise ma na swoim koncie 7 płyt, wydanych przez wytwórnie Metal Mind i Mystic Production oraz ponad czterysta klubowych koncertów zagranych w Polsce, Belgii, Anglii, Niemczech i Czechach. Cochise wystąpił również na licznych koncertach plenerowych, zlotach motocyklowych i przede wszystkim festiwalach takich jak Przystanek Woodstock (duża scena), Seven Festival, Cieszanów Rock Festiwal, Świebodzice Rock Festival, Festiwal Rockowisko Hajnówka, Wake Up & Live Sulęcin, Igrzyska Rockowe Opole, Rock Blue Festiwal, Summer Fall Festiwal, Przystanek Żory, Książ Rock Zone Festiwal, Strzyżów in Rock, Ostrava v Plamenech czy Impact Festival (przed Black Sabbath). W 2019 roku Cochise zagrał w Krakowie jako support amerykańskiej grupy Godsmack, a w czerwcu 2022 roku supportował brytyjską formację BUSH. Dziennikarze miesięcznika "Teraz Rock" umieścili album "Swans and Lions" w dziesiątce najlepszych płyt rockowych 2018 w Polsce, obok takich zespołów, jak Riverside czy Behemoth. Obecnie zespół promuje swój najnowszy album "The World Upisde Down" i przygotowuje się do wydania kolejnego jesienią 2023.

Skład:
Paweł Małaszyński (vocal)
Wojtek Napora (gitara)
Radek Jasiński (bas)
Grzesiek Hiero (perkusja)


Dyskografia:
2021: "The World Upside Down", (Metal Mind Productions)
2019: "Exit: A Good Day to Die", ( Metal Mind Productions )
2018: " Swans and Lions", ( Metal Mind Productions )
2015:" The Sun Also Rises for Unicorns", ( Metal Mind Productions )
2014: " 118", ( Metal Mind Productions )
2012: "Back to Beginning", (Mystic Production)
2010: " Still Alive", (Pink Crow/CochiseRock)
2005: "9" (demo)

Na stronie: 161