Dziś:
Kiedy:Wrzesień 2022
Gdzie:
Tylko online:
 
PonWtoŚroCzwPiąSobNie
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
282930  
Dziś

Koncert Happysad w klubie Wytwórnia!

kultura, koncerty i imprezy

Niedziela, 16 października 2022, g.19:00
Klub Wytwórnia - ul. Łąkowa 29, Łódź, łódzkie, Polska
Cena biletu: od 80,-zł Kup biletKup bilet
Opublikuj:
Polski zespół rockowy. W twórczości grupy można dostrzec bardzo wyraźne inspiracje Pidżamą Porno, wczesnymi dokonaniami Myslovitz oraz grupy Akurat. Muzycy mają w swoim dorobku trzy płyty studyjne oraz koncertowe wydawnictwo CD i DVD. Obecny skład tworzą - Jakub 'Quka' Kawalec - śpiew, gitara, teksty; Łukasz 'Pan Latawiec' Cegliński - gitara, śpiew; Artur 'Artour' Telka - gitara basowa; Jarosław 'Dubin' Dubiński - perkusja oraz Daniel Pomorski - trąbka. Formacja została założona w 2001 roku w Skarżysku-Kamiennej. Muzycy, którzy stanowią obecnie trzon grupy grają ze sobą od 1995 roku. Początkowo pod nazwą HCKF, następnie Happy Sad Generation, a nazwa happysad (członkowie grupy nalegają, by była ona pisana mała literą) ukształtował się dopiero w 2002 roku gdy nagrane zostało ich pierwsze demo. ,

Happysad powstał w 2001 roku w Skarżysku-Kamiennej. Od lat jest jednym z najpopularniejszych polskich zespołów, wyprzedających bilety na swoje koncerty. Zespół ma na koncie ponad 1300 koncertów w całym kraju, 5 platynowych i 3 złote płyty oraz rekordy frekwencji w kilkunastu popularnych klubach w Polsce. W lipcu 2004 r. ukazał się debiutancki album zespołu "Wszystko jedno", a rok później "Podróże i pod prąd". 1 września 2007 podczas III edycji organizowanego przez Happysad festiwalu SKARfest miała miejsce premiera trzeciego krążka zespołu - "Nieprzygoda". Premiera tej płyty znalazła się na pierwszym miejscu OLIS - listy najlepiej sprzedających się płyt w Polsce. Dziś "Wszystko jedno" i "Nieprzygoda" są platynowymi płytami. Koncertowe wydawnictwo DVD Happysad "Na żywo w STUDIO" zyskało status złotej płyty już w dniu premiery, 24 listopada 2008, a pół roku później zostało platynową płytą. W październiku 2011 ukazało się jubileuszowe wydawnictwo "Zadyszka", podsumowujące dziesięć lat działalności zespołu, składające się z dwóch płyt. Na pierwszym krążku 13 zaprzyjaźnionych zespołów gra utwory Happysad, a drugi to DVD z koncertem zespołu z Jarocina z udziałem urodzinowych gości.

Kolejne premierowe płyty zespołu debiutowały na szczycie OLIS i szybko pokrywały się złotem, a wydana w 2009 r. płyta "Mów mi dobrze" oraz pochodząca z 2012 r. "Ciepło/zimno" zyskały status platynowej płyty. W 2013 roku ukazało się kolejne wydawnictwo DVD i 2CD dokumentujące występ zespołu na Przystanku Woodstock w 2012 i - jako zdobywca Złotego Bączka - w 2013 roku. W 2014 roku nagrał album "Jakby nie było jutra", który w październiku 2014 r. zadebiutował na 1 miejscu OLIS, spotkał się z bardzo dobrymi recenzjami i w ciągu miesiąca zyskał status złotej płyty. Kolejna płyta zespołu "Ciało obce" pochodzi z lutego 2017 r, a albumowi towarzyszy 11 wideoklipów zrobionych przez ekipę SKY Piastowskie, które w ciągu roku od premiery zgromadziły ponad 10 milionów wyświetleń, a album ma status złotej płyty. Ósma płyta Happysad nosi tytuł "Rekordowo Letnie Lato", ukazała się 29 listopada 2019 r, a przy jej powstaniu zespół współpracował z pięcioma producentami (Leszek Kamiński, Jacek Miłaszewski, Paweł Cieślak, Marcin Bors, Bogdan Kondracki).

Rok 2020 przyniósł kolejne wydawnictwo koncertowe (2CD/DVD) będące rejestracją koncertu na Pol'and'Rock Festival 2019. W 2021 roku zespół obchodził dwudziestolecie istnienia, które świętował okolicznościową płytą "Odrzutowce i Kowery" oraz książką biograficzną "Zanim pójdę. Długa droga zespołu Happysad" autorstwa Żanety Gotowalskiej.

Skład zespołu:
Kuba Kawalec - wokal, gitara
Łukasz Cegliński - Pan Latawiec - gitara
Artur Telka - bas
Jarek Dubiński - Dubin - perkusja
Maciej Ramisz - instrumenty klawiszowe, gitara, wokal
Michał Bąk - saksofon, instrumenty klawiszowe, wokal

Dyskografia:
"Wszystko jedno" - 2004 r. (SP Records) (platyna)
"Podróże z i pod prąd" - 2005 r. (SP Records) (złoto)
"Nostress/Łydka" - 2006 r. - singiel (SP Records)
"Nieprzygoda" - 2007 r. (SP Records) (platyna)
"Na żywo w Studio" - 2008 r. - 2DVD (Mystic Production) (platyna)
"Na żywo w Studio" - 2009 r. - 2CD (Mystic Production)
"Mów mi dobrze" - 2009 r. (Mystic Production) (platyna)
"Zadyszka" - 2011 r. - CD/DVD (Mystic Production)
"Ciepło/Zimno" - 2012 r. (Mystic Production) (platyna)
"Przystanek Woodstock 2013" - 2013 r. 2CD/DVD (Złoty Melon)
"Jakby nie było jutra" - 2014 r. (Mystic Production) (złoto)
"Ciało obce" - 2017 r. (Mystic Production) (złoto)
"Rekordowo Letnie Lato" - 2019 r. (Mystic Production)
"Pol'and'Rock 2019" - 2020 r. (Złoty Melon/Mystic Production)
"Odrzutowce i Kowery" - 2021 r. (Mystic Production)

Koncert Happysad w klubie Wytwórnia!

kultura, koncerty i imprezy

Niedziela, 16 października 2022, g.19:00
Klub Wytwórnia - ul. Łąkowa 29, Łódź, łódzkie, Polska
Cena biletu: od 80,-zł Kup biletKup bilet
Opublikuj:
Polski zespół rockowy. W twórczości grupy można dostrzec bardzo wyraźne inspiracje Pidżamą Porno, wczesnymi dokonaniami Myslovitz oraz grupy Akurat. Muzycy mają w swoim dorobku trzy płyty studyjne oraz koncertowe wydawnictwo CD i DVD. Obecny skład tworzą - Jakub 'Quka' Kawalec - śpiew, gitara, teksty; Łukasz 'Pan Latawiec' Cegliński - gitara, śpiew; Artur 'Artour' Telka - gitara basowa; Jarosław 'Dubin' Dubiński - perkusja oraz Daniel Pomorski - trąbka. Formacja została założona w 2001 roku w Skarżysku-Kamiennej. Muzycy, którzy stanowią obecnie trzon grupy grają ze sobą od 1995 roku. Początkowo pod nazwą HCKF, następnie Happy Sad Generation, a nazwa happysad (członkowie grupy nalegają, by była ona pisana mała literą) ukształtował się dopiero w 2002 roku gdy nagrane zostało ich pierwsze demo. ,

Happysad powstał w 2001 roku w Skarżysku-Kamiennej. Od lat jest jednym z najpopularniejszych polskich zespołów, wyprzedających bilety na swoje koncerty. Zespół ma na koncie ponad 1300 koncertów w całym kraju, 5 platynowych i 3 złote płyty oraz rekordy frekwencji w kilkunastu popularnych klubach w Polsce. W lipcu 2004 r. ukazał się debiutancki album zespołu "Wszystko jedno", a rok później "Podróże i pod prąd". 1 września 2007 podczas III edycji organizowanego przez Happysad festiwalu SKARfest miała miejsce premiera trzeciego krążka zespołu - "Nieprzygoda". Premiera tej płyty znalazła się na pierwszym miejscu OLIS - listy najlepiej sprzedających się płyt w Polsce. Dziś "Wszystko jedno" i "Nieprzygoda" są platynowymi płytami. Koncertowe wydawnictwo DVD Happysad "Na żywo w STUDIO" zyskało status złotej płyty już w dniu premiery, 24 listopada 2008, a pół roku później zostało platynową płytą. W październiku 2011 ukazało się jubileuszowe wydawnictwo "Zadyszka", podsumowujące dziesięć lat działalności zespołu, składające się z dwóch płyt. Na pierwszym krążku 13 zaprzyjaźnionych zespołów gra utwory Happysad, a drugi to DVD z koncertem zespołu z Jarocina z udziałem urodzinowych gości.

Kolejne premierowe płyty zespołu debiutowały na szczycie OLIS i szybko pokrywały się złotem, a wydana w 2009 r. płyta "Mów mi dobrze" oraz pochodząca z 2012 r. "Ciepło/zimno" zyskały status platynowej płyty. W 2013 roku ukazało się kolejne wydawnictwo DVD i 2CD dokumentujące występ zespołu na Przystanku Woodstock w 2012 i - jako zdobywca Złotego Bączka - w 2013 roku. W 2014 roku nagrał album "Jakby nie było jutra", który w październiku 2014 r. zadebiutował na 1 miejscu OLIS, spotkał się z bardzo dobrymi recenzjami i w ciągu miesiąca zyskał status złotej płyty. Kolejna płyta zespołu "Ciało obce" pochodzi z lutego 2017 r, a albumowi towarzyszy 11 wideoklipów zrobionych przez ekipę SKY Piastowskie, które w ciągu roku od premiery zgromadziły ponad 10 milionów wyświetleń, a album ma status złotej płyty. Ósma płyta Happysad nosi tytuł "Rekordowo Letnie Lato", ukazała się 29 listopada 2019 r, a przy jej powstaniu zespół współpracował z pięcioma producentami (Leszek Kamiński, Jacek Miłaszewski, Paweł Cieślak, Marcin Bors, Bogdan Kondracki).

Rok 2020 przyniósł kolejne wydawnictwo koncertowe (2CD/DVD) będące rejestracją koncertu na Pol'and'Rock Festival 2019. W 2021 roku zespół obchodził dwudziestolecie istnienia, które świętował okolicznościową płytą "Odrzutowce i Kowery" oraz książką biograficzną "Zanim pójdę. Długa droga zespołu Happysad" autorstwa Żanety Gotowalskiej.

Skład zespołu:
Kuba Kawalec - wokal, gitara
Łukasz Cegliński - Pan Latawiec - gitara
Artur Telka - bas
Jarek Dubiński - Dubin - perkusja
Maciej Ramisz - instrumenty klawiszowe, gitara, wokal
Michał Bąk - saksofon, instrumenty klawiszowe, wokal

Dyskografia:
"Wszystko jedno" - 2004 r. (SP Records) (platyna)
"Podróże z i pod prąd" - 2005 r. (SP Records) (złoto)
"Nostress/Łydka" - 2006 r. - singiel (SP Records)
"Nieprzygoda" - 2007 r. (SP Records) (platyna)
"Na żywo w Studio" - 2008 r. - 2DVD (Mystic Production) (platyna)
"Na żywo w Studio" - 2009 r. - 2CD (Mystic Production)
"Mów mi dobrze" - 2009 r. (Mystic Production) (platyna)
"Zadyszka" - 2011 r. - CD/DVD (Mystic Production)
"Ciepło/Zimno" - 2012 r. (Mystic Production) (platyna)
"Przystanek Woodstock 2013" - 2013 r. 2CD/DVD (Złoty Melon)
"Jakby nie było jutra" - 2014 r. (Mystic Production) (złoto)
"Ciało obce" - 2017 r. (Mystic Production) (złoto)
"Rekordowo Letnie Lato" - 2019 r. (Mystic Production)
"Pol'and'Rock 2019" - 2020 r. (Złoty Melon/Mystic Production)
"Odrzutowce i Kowery" - 2021 r. (Mystic Production)

Na stronie: 121